WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Royal Brackla 10 Year Old 2006 Highland Laird

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul do, oktober 04, 2018 07:22:28

Distilleerderij: Royal Brackla
Regio: Schotland (Highlands)
Fles: Royal Brackla 10 Year Old 2006/2017 Highland Laird, Bartel Rawlings Int., bourbon hogshead, 182 bts
Kleur: stro
ABV: 59.8%

Warm & Zoet

Royal Brackla werd in 1812 opgericht nabij Cawdor Castle – op de splitsing tussen Highlands en Speyside. Cawdor Castle is overigens het decor voor Shakespeare’s Macbeth, maar dit volledig terzijde. Deze 10-jarige komt uit de stallen van Bartel Rawlings, die hem bottelde op vatsterkte in zijn Highland Laird reeks. Ik proefde in die reeks al een leuke Auchentoshan 1992, maar ook een heerlijke Dailuaine 1996, vlotte Glentauchers 1996, prima Strathisla 1989 en Tullibardine 1993. Nu dus Brackla – op een bourbon hogshead.

Stevige, zoete, fruitige en romige neus. Zeg maar gerust vettig. Zoete boter, perzik, grapefruit en stekelbessen. Graeffe suiker komt plots stevig opzetten en het werkt! Dit is erg lekker.

Stevige aanzet, lekker pikant op zwarte peper en iets van nootmuskaat, maar ook flink wat eik. Dat wordt mooi tegengas gegeven door de zoete smaken in de vorm van gebakken appels, perzik en citrusfruit. Behoeft zeker geen water.

De afdronk is best lang en erg aangenaam: warm en zoet.

Deze was speciaal voor het Antwerps Whisky & Spirits Festival 2017 gebotteld. Mocht je daar geen fles op de kop getikt hebben, neem dan eens contact met Anverness. Misschien heeft Peter nog een flesje staan. Hij loont de moeite!

86/100

Geproefd door Mark Dermul op 16-06-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)