WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Likeur: Sacred English Whisky Liqueur

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul vr, september 14, 2018 19:57:17

Distilleerderij: Sacred
Regio: UK
Fles: Sacred English Whisky Liqueur
Kleur: brons
ABV: 40%

Sacred Old Fashioned

Sacred, uit Highgate (Londen), is een microdistilleerderij die koude vacuümdistillatie hanteert voor het maken van haar spirits. Enkele van hun bekende spirits zijn de verschillende vermout en gin (Pink Grapefruit, Coriander, Orris, Christmas Pudding), maar minder bekend zijn hun whiskylikeuren. Er is een English Whisky Liqueur die door Ian Hart werd gemaakt door het blenden van 3-jarige Engelse single malt met sinaasschillen, staartpeper en steranijs.

Op de neus is hij mier- en mierzoet, maar dat verbaast niet, natuurlijk. De appelsien is erg dominant (lijkt wel vloeibare sinaasconfituur, met een heerlijk bittertje), terwijl de peper en anijs voor een zoet prikkeltje zorgen. Contreau in het kwadraat en met ballen aan zijn lijf.

Hij is op smaak perfect in het verlengde van de neus, maar daarbij moet wel aangestipt worden dat hij puur bijzonder stroperig is. Je kan hier – bij wijze van spreken – je lepel in rechtzetten. Een vloeibaar dessertje dat – op 40% - best aangenaam wegdrinkt.


In de eerder korte en zoete finish is het de cubeb die hem warm houdt.

Eigenlijk is dit een kant-en-klare cocktail… noem het de Engelse variant (of de Sacred-variant) op de Old Fashioned. Veel ijs, een goeie scheut van deze likeur en laat het zonnetje maar op je gezicht schijnen. Zo’n 45 EUR voor een fles van 70cl.

Geproefd door Mark Dermul op 24-07-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)