WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Paul John Kanya

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul vr, september 07, 2018 07:26:54

Distilleerderij: John Distilleries
Regio: India
Fles: Paul John Kanya, 7 years old, 1500 bts
Kleur: koper
ABV: 50%

Oriëntaal

De nieuwste uitgave van het Indiase John Distilleries is deze Paul John Kanya, een 7-jarige malt waarvan slechts 1500 flessen werden uitgebracht. Kanya is overigens de Indische tegenhanger van ‘Virgo’ uit de dierenriem. Indiërs die onder ‘Kanya’ worden geboren zijn over het algemeen geduldig, precies en observerend. Jim Murray gaf hem maar liefst 96 punten… maar who cares about Jim? Laten we proeven.

De neus is oriëntaal en floraal. Ik krijg iets van parma violets – de purperen snoepjes – aangevuld met iets van wild. Daarnaast best wat cacao en iets wat me aan appelsienlikeur doet denken. Witte wijn steekt de kop op, wat eerder onverwacht is. Na enkele ogenblikken van ademen wordt hij erg fruitig en flirt hij zelfs met wat tropische toetsen. Erg mooi en aromatisch.

De body is prima en de aanzet zacht en toegankelijk. Ik krijg onmiddellijk zoete toetsen als van gesuikerde appelsienschillen, toffee een donkere honing. Hij krijgt iets van een koffie verkeerd met roomkraag, met een mooie kruidigheid. Chocolade met karamelvulling komt opzetten. Moutsuiker. Het werkt allemaal prima samen, om een mooie, romige malt te bieden op de tong.


De afdronk is middellang, clean, een tikkeltje drogend, maar vooral erg zoet.


Deze werd niet voor niets uitgeroepen tot Beste Aziatische Single Malt. Je gaat hier wel zo’n 200 EUR voor moeten ophoesten. Ouch!

88/100

Geproefd door Mark Dermul op 03-06-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)