WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Famous Grouse The Naked Grouse

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul zo, augustus 05, 2018 08:04:38

Bottelaar: Glenturret
Regio: Schotland
Fles: The Famous Grouse – The Naked Grouse 2017
Kleur: koper
ABV: 40%

Saai

The Naked Grouse werd vorige zomer heruitgevonden. Hij komt nog steeds in een mooie fles, daar moeten we niet flauw over doen. Maar nu is het een blended malt geworden (dus zonder graanwhisky in de mix) en werd hij samengesteld met enkel sherrygerijpte whisky. Volgends insiders zit er naast Glenturret ook Macallan en Highland Park in. Hij doet het erg goed in de cocktailscene, maar is hij ook zo te drinken?

De neus is zacht en zoet. Rozijnen, appelmoes, citroengras, toffee, wat leder… Maar allemaal nogal aan de zachte kant. Niet erg uitgesproken. Ik zal niet zeggen saai, maar het komt toch in de buurt.

Hoewel hij qua mondgevoel scoort, is de smaak opnieuw te zacht om er echt uit te springen. Toffee wordt karamel, de citrus wordt appelsien en er verschijnt een hint van chocolade. Iets van noten. Qua kruiden moet ik aan nootmuskaat en zwarte peper denken. Maar opnieuw eerder… tja, laat ik dan toch maar saai zeggen.

De finish is zijn grote troefkaart. Daarin komen alle componenten nog eens samen, met een mooie hint van woodsmoke om te eindigen met een frisse toets van braambessen, alvorens hij je mond verrassend droog achterlaat.

Hij doet me een beetje denken aan de Scallywag van Douglas Laing. Voor 26 EUR is dit wel een goeie aankoop, zeker als je met dit warme weer al eens een verfrissende cocktail wil maken zoals een Cherry Soda.

79/100

Geproefd door Mark Dermul op 27-07-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)