WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Rum: Dictador Best of 1977 Cask Ex-W077

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul vr, augustus 03, 2018 07:09:53

Bottelaar: Dictador
Regio: Colombia
Fles: Dictador Best of 1977 Cask Ex-W077
Kleur: mahonie
ABV: 43%

Late Bottled Vintage

In 2018 lanceert het Colombiaanse Dictador een nieuwe reeks rum (ik bedoel dat dus in het meervoud, maar het woord rum is wat men een singulare tantum noemt – een woord dat geen meervoudsvorm heeft) onder het label ‘2 Masters’, waarbij de rum naar de andere kant van de wereld gestuurd werd om te rijpen op een ander type vat (bv. wijn, armagnac, sherry of zelfs whisky). Een waardige opvolger van de ‘Best Of’ reeks, waarvan de 1978 werd uitgeroepen tot Beste Rum Ter Wereld door Spirits.com. Wij proberen die uit 1977 omdat die te slapen gelegd werd in het jaar dat Star Wars op het witte doek verscheen. Tja… it’s me.

Zachte doch robuuste (Watte? Yup!) neus op Mon Chérie, Italiaanse espresso, room, karamel en een hint van rode wijn… Notenlikeur, maar dan van de bovenste plank. Erg elegant, allemaal.

Heerlijk mond vullende body en meteen een prikkeltje als van kruidnagel. Een bittere toets als van walnoten en opnieuw die hint van rode wijn. Misschien zelfs hele oude Late Bottled Vintage porto! Vanaf de tweede slok is het scherpe kantje eraf en worden je smaakpapillen verblijd met karamel, koffie met room, rozijnen en chocolade, maar ook enkele herbale toetsen als paprika, komijn en koriander. Intrigerend, hoor.

De middellange tot lange finish is erg zacht en soothing.

Deze jongen zou het prima doen bij een dessert of zelfs een stukje kaas, maar leent zich ook prima tot een rustig en erg aangenaam sipping moment. Een rum om bij stil te staan.

Geproefd door Mark Dermul op 20-06-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)