WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Rum: Tres Hombres Ron y Miel

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul wo, augustus 01, 2018 06:17:19

Bottelaar: Tres Hombres
Regio: Isla Bonita
Fles: Tres Hombres Ron y Miel
Kleur: brons
ABV: 45%

Meli

Deze Tres Hombres is eveneens afkomstig van de Aldea Distillery op het eiland La Palma (Spanje). Hij is jong – hij rijpte slechts 1,5 jaar – en werd aangevuld met de zachte honing van het eiland, maar bracht nadien nog eens 7 maanden door op zee. Dat begint een beetje te neigen naar die whiskylikeuren zoals Jim Beam Honey of Bushmills Honey, toch? In hetzelfde bedje ziek of toch de moeite? Laten we de rum aan de lippen zetten en er achter komen!

De neus overdondert je letterlijk met honing. Ik kon net zo goed aan een pot Meli staan ruiken. Met dien verstande dat dit honing op steroïden is. Maar naar mijn mening overheerst de honing in die mate dat je nog weinig rum ruikt. Dat gezegd zijnde… hij ruikt wel lekker, hoor. Ik krijg nog een beetje citrusfruit en toffee en iets wat me eerder aan rood fruit doet denken. Frambozenconfituur?

Tja, mier- en mierzoet, natuurlijk, of wat had je gedacht? Een kleine kruidige prikkel, wat citrus en rood fruit, maar voor de rest is dit enkel honing, honing, honing. Niet bepaald mijn ding. Trop est trop, en dat is naar mijn (on)bescheiden mening hier wel het geval. Mijn tanden vallen bijna uit pijn bakker – excuse my French.

Middellang, tikkeltje kruidig en vooral mierzoet: dat is de finish van deze rum.

Mijn minst favoriete Tres Hombres, zoveel is zeker. Maar misschien doet hij het goed in een cocktail? Puur vind ik hem alleszins te zoet en ééndimensionaal. 58 EUR.

Geproefd door Mark Dermul op 19-06-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)