WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Rum: Tres Hombres VII Year Old Solera

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul di, juli 31, 2018 07:30:13

Bottelaar: Tres Hombres

Regio: Isla Bonita

Fles: Tres Hombres VII Year Old Solera, 1800 bts

Kleur: brons

ABV: 43%

Witte Chocolade

De Tres Hombres VII Year Old is een blend van rum die 7 jaar rijpten op La Palma (Tenerife, Spanje) en is afkomstig van de Aldea Distillery, die in 1936 werd opgericht. De rum werd gestookt van lokale suikerstokken en gerijpt op Franse witte eik. Nadien bracht hij maar liefst zeven maanden door op zee op het Tres Hombres schip van Arjen, Andres and Jorne. Slechts 1800 flessen op 43% werden gebotteld.

Lekker zoete neus – textbook rum – op flink wat suikers en witte chocolade, hint van caffé latte en amandelen. Eigenlijk noten bij de vleet. Butterscotch. Wordt na enkele ogenblikken erg snoeperig, maar dat doet niets af van zijn charme.

De body mocht wat mij betreft iets meer zijn. Qua kruiden hou ik het op een mespuntje kaneel, iets van kruidnagel en een enkel peperbolletje. Zacht, zeer toegankelijk en snoeperig zoet. Allerhande suikers (karamel, maar ook Graeffe en zelfs een beetje kandij), een toefje citrusfruit en een verrassend frisse toets van menthol.

Betrekkelijk lange finish, waarbij vooral de kruiden opnieuw aan het woord komen.

Dit is er eentje voor de zoetekauwen onder ons, maar volgens mij perfect om een Dark & Stormy mee te maken! Een vloeibaar dessertje van 58 EUR.

Geproefd door Mark Dermul op 19-06-2018

(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)