WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Rum: J.M. XO

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul zo, juli 22, 2018 09:16:32

Bottelaar: Rhum J.M.
Regio: Martinique
Fles: Rhum J.M. XO
Kleur: amber
ABV: 45%

Limoen & Mango

Distillerie J.M. op Martinique werd reeds in 1790 opgericht aan de voet van de vulkaan Montagne Pelée. Ze produceert een Rum Agricole die in een kolom wordt gedistilleerd van suikerriet. JM heeft een Gold Rum, VO, VSOP en XO. We proeven de laatste die minstens tien jaar rijpte in eiken vaten.

Zoet op de neus met gedroogde tropische vruchen, crème brûlée, toffee en flink wat hout als van een sigarenkistje. Iets van gras, eigenlijk. Salie en limoen, maar ook mango en passievrucht. Peper, kaneel en nootmuskaat. Dit is erg aangenaam.

Hij is nogal licht van body, maar op smaak zit het wel goed. Geroosterde noten, limoen en mango, passievrucht en mango. Prima verderzetting van de neus, dus.

In de afdronk komen de houttoetsen terug naar voor, een toefje leder en iets wat me aan cola doet denken. Het is niet anders.

Leuke, quasi-complexe rhum agricole aan een betaalbare prijs. Leuk.

Geproefd door Mark Dermul op 16-06-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)