WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Rum: Worthy Park 12 Year Old 2005 Mezan

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul za, juli 21, 2018 15:50:30

Distilleerderij: Worthy Park
Regio: Jamaica
Fles: Worthy Park 12 Year Old 2005 Mezan
Kleur: goud
ABV: 40%

Vanillevla

Mezan is een bekend bottelaar van rum uit de Caraïben. Hun keldermeesters reizen de regio rond op zoek naar de beste single casks uit Jamaica, Trinidad, Panama en Guyana. Deze Worthy Park 2005 komt uit Jamaica en rijpte 12 jaar.

De neus fruitig en floraal tegelijkertijd. Fruitig in de zin van perzik, abrikozen, banaan en vanillevla (note to self: da’s geen fruit) en wilde bloemen met paardenbloemen en boterbloempjes op kop, maar ook kamille. Licht en elegant en als je deze blind zou ruiken, zou het je totaal vergeven zijn mocht je deze verwarren met een jonge Tomatin.

Ook op smaak is dit erg fruitig. Beetje gekruid met kaneel en witte peper, maar de nadruk ligt hier vooral op romige toetsen als van banaan, boter en honing, aangevuld met tropische toetsen als van mango, perzik en abrikozen. Iets van munt. Fruitthee die te lang getrokken heeft, waardoor hij licht drogend wordt. Het fruit wordt stilaan eerder wit (appels en peren).

De afdronk noem ik eerder middellang en zacht en gaat zelfs de herbale, grassige kant op.

Ronduit zacht en lekker, hoewel niet donkerzoet, maar dat is wellicht omdat rum tussen mijn oren op die manier geclassificeerd staat. Desalniettemin erg lekker. Een rum voor whiskydrinkers!

Geproefd door Mark Dermul op 16-06-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)