WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Old Potrero Single Malt 18th Century Style Whiskey

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul do, juli 12, 2018 06:28:51

Distilleerderij: Hotaling & Co
Regio: USA
Fles: Old Potrero Single Malt 18th Century Style Whiskey, OB 2016
Kleur: goud
ABV: 52.0%

Maggimix

Old Potrero is een single malt uit San Fransisco, gedistilleerd en gerijpt door de Achor Distilling Company (hoewel ze onlangs hun naam wijzigden in Hotaling & Co, nadat de Achor Brewing Company uit de groep werd verkocht, maar de distilleerderij niet en ze verwarring wilden voorkomen). Met hun Old Potrero trachten ze de originele whiskey – gestookt in klassieke pot stills – te reconstrueren. Hij wordt gestookt uit 100% gemoute rogge. Hij rijpte twee jaar en zes maanden.

Oxo! De kruidenbouillons van Maggi. Dat is het eerste wat ik ruik. Hoe atypisch, zeg! Allerhande bouillongeuren die weinig uitstaans hebben met whisky, wat mij betreft. Daarnaast wat anijs en flink wat blank hout. Dit ruikt meer naar een op nieuwe eik gerijpte grappa dan een single malt.

De aanzet is krachtig en heet, maar gelukkig nu wel meteen zoetje. Denk abrikozen, witte chocolade en wat honing. Maar de groene kruiden en vooral de eik komen heel snel weer erg sterk opzetten.

De finish is zacht, middellang en zoet, maar met een flinke toets van hout op het sterfbed. Pure plank. Bah.

Heel aparte whiskey, hoor. Maar absoluut niet mijn ding. Vooral de neus is moeilijk. Met dank aan mijn makker Robert uit het verre Québec. Ik heb ‘m nog nergens gezien in onze contreien.

79/100

Geproefd door Mark Dermul op 10-06-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)