WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Knob Creek Rye

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul di, juli 10, 2018 07:15:48

Distilleerderij: Jim Beam
Regio: USA
Fles: Knob Creek Rye, OB 2017
Kleur: koper
ABV: 50%

Menthol & Kruiden

Knob Creek is een merk dat door Jim Beam wordt geproduceerd in hun distilleerderij in Clermont, Kentucky. Het is een zogenaamde small batch bourbon die mikt naar het hogere segment. Hij kwam initieel als 9-jarige op de markt, maar tegenwoordig heeft hij geen leeftijdsaanduiding meer. Naast de Original 100 Proof is er ook een Single Barrel Reserve, een Smoked Maple Bourbon (eigenlijk een likeur) en een 2001 Limited Edition (ter ere van de overdracht van de fakkel van Booker Noe aan zijn zoon Fred). In 2012 werd deze Knob Creek Rye voor het eerst geïntroduceerd.

Zoete neus op flink wat vanille, maar aangevuld met enerzijds wilde bloemen en anderzijds flink wat nagellakverwijderaar. Wel erg romig en zacht. Toffee komt groots opzetten.

Op smaak komen de kruiden alvast eerst (zwarte peper, kruidnagel en een karrenvracht aan kaneel), gevolgd door karamel, honing en toffee. Licht drogend met wat menthol.

Dat zet zich door in de middellange finish: menthol en kruiden, die langzaam wegdeemsteren en de mond droog achterlaten.

Deze is puur zeker drinkbaar en zelfs lekker, maar ik kan me voorstellen dat het een geschenk uit de hemel is voor bartenders. Ik ga met deze zelf ook eens aan de slag om een leuke cocktail mee te maken.

83/100

Geproefd door Mark Dermul op 10-06-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)