WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Smooth Amber 7 Year Old Rye

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul ma, juli 09, 2018 07:06:54

Distilleerderij: Smooth Ambler Spirits
Regio: USA
Fles: Smooth Ambler 7 Year Old Rye, OB 2015, Batch No 61
Kleur: brons
ABV: 49.5%

Mix van Siropen

Het was al bijna 4 jaar geleden dat ik deze nog een aan de lippen had gezet. Ik ben eens benieuwd of deze batch of deze even smooth is als de vorige versie. Smooth Ambler… ik blijf het een mooie naam vinden. Deze craft distiller uit West Virginia opende pas in 2009 de deuren, overigens.

Mierzoete neus op melasse met een tikkeltje kruiden. Blind zou je eerder aan een rum agricole denken, moet ik zeggen. Betrekkelijk geparfumeerd, in alle eerlijkheid. Gelukkig niet in die mate dat het gaat storen. Iets van Double Lait chocolade. En helemaal achteraan een ietwat onaangename toets van zweet… Vreemd.

De body is licht, maar wel bijzonder zoet. En deze keer erg pittig gekruid. Niets van fruitigheid, echter. Het lijkt allemaal op een mix van siropen met karamel en bruine suiker, besprenkeld met nootmuskaat, kruidnagel en wat zwarte peper.

De finish is eerder kort, maar wel erg pittig.

Hij is een pak minder ‘smooth’ dan zijn voorganger, maar tevens een pak zoeter, waardoor dit mij een ideaal drankje lijkt voor een cocktail. Puur vind ik deze maar zo-zo.

79/100

Geproefd door Mark Dermul op 09-06-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)