WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Evan Williams Single Barrel Vintage 2009

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul wo, juli 04, 2018 06:06:22

Distilleerderij: Heaven Hill
Regio: USA
Fles: Evan Williams Single Barrel Vintage 2009, OB 2017, Cask #678
Kleur: koper
ABV: 43.3%

Floraal & Fruitig

Evan Williams is een erg toegankelijke bourbon die door Heaven Hill gemaakt wordt. Hij is genoemd naar de man die in 1753 één van de eerste commerciële distilleerderijen neerpootte in Louisville, Kentucky. Het merk is al decennialang eigendom van Heaven Hill, dat ook een heleboel andere bourbons op de markt brengt.

De neus biedt naast donkere karamel en zoete eik ook iets floraal en fruitig. Hint van appelsien en kersen, leder en noten. Flink wat honing en pomme d’amour. Prima neus.

Hij komt zacht binnen, maar al snel ontwikkeld zich een mooie kruidigheid. De rogge in de mashbill doet zijn werk, maar laat toch ook voldoende plaats voor honing, wit fruit en flink wat bessen en appelsien. Iets van munt en misschien zelfs wat witte chocolade.

In de eerder korte finish trekt het fruit zich wat terug en komen de kruiden nog een keertje opzetten.

Erg toegankelijke en betaalbare bourbon.

84/100

Geproefd door Mark Dermul op 09-06-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)