WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Gin: Flavour Twentythree – batch 05

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul do, juni 14, 2018 07:22:41

Distilleerderij: Wagging Finger
Regio: Nederland
Fles: Flavour Twentythree, batch 05, 50cl
Kleur: clear
ABV: 48%

Afwijking

We sluiten het rijtje af met de spiksplinternieuwe release – de vijfde al – van deze Flavour Twentythree. Met zijn rode label en wax springt hij er wel een beetje uit. Het recept is dan ook helemaal anders. Voor deze (ongerijpte gin) werd namelijk gebruik gemaakt van meidoornbes, Bulgaarse Damascusroos en lavendel uit Herkenrode. Het zal dus niet verbazen dat dit een flink florale gin geworden is.

Ja, dit is floraal en toch best klassiek te noemen. Veel jeneverbes en citrus, maar met een zoete, ietwat herbale toets. Hij ruimt zelfs romig.

Hoewel hij romig binnenkomt, is hij vooral floraal en best kruidig. De lavendel is onmiskenbaar, hoewel hij best subtiel is. Denk nootmuskaat en peper, hoewel ik niet weet of dat er zelfs in zit. Stevige aanzet, dankzij het alcoholpercentage van 48%. Zet je mond in vuur en vlam!

Mooie, lange, ietwat zoete afdronk met een bitter eindstation, zoals het hoort.

Ik doe niet anders dan lekkere gins proeven die puur zo tot de verbeelding spreken. Maar speciaal voor u maak ik er graag een G&T van.

GIN & TONIC

Ik liet me vertellen dat deze gin zich het best laat combineren met een Fever Tree Clementine, appelsien en een beetje kaneel. Zo gezegd, zo gedaan. Het resultaat was niet alleen dorstlessend, maar vooral lekker zoet. Dit wordt een succes op uw volgende tuinfeest!

Deze gin wijkt flink af van alles wat ik toe nu toe heb geproefd van Wagging Finger, maar het is wederom – sorry, ik val in herhaling – een geweldige gin.

Geproefd door Mark Dermul op 11-05-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)