WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Gin: Flavour Twentythree – batch 03

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul di, juni 12, 2018 06:40:42

Distilleerderij: Wagging Finger
Regio: Nederland
Fles: Flavour Twentythree, batch 03, 50cl
Kleur: clear
ABV: 44%

Zonder Poespas

Ik heb nog maar net de tweede batch van Flavour Twentythree geproefd en kijk, hier is batch 3 al. Terwijl de eerste twee rijpten op een vaatje – wat hen een beetje kleur gaf – is deze kristalhelder. Op het label staat een code waar ik absoluut niet aan uit kan. Anyone? Soit, we gaan aan de slag. Oh, ja, voor ik het vergeet: deze werd gestookt bij Wagging Finger in Nederland, in december 2017.

Hola, dat is een interessante neus. Hij heeft iets oubolligs waar ik niet meteen de vinger op kan leggen, maar het staat me wel aan. Dit is meer back to basics, als je het mij vraagt. Doe me denken aan een paar oude gins die ik al eens geproefd heb. Het is één en al jeneverbes met zowel een kruidig als romig randje.

Oh, ja, dit is het type gin dat je echt gewoon puur moet drinken. Mondvullend, romig, een heerlijk bittere toets met koriander en citrus vooraan en een beetje kaneel dat volgt.

Warme afdronk waarbij kaneel zich het meest laat zien. Hij sterft een bittere door.

Dit is een schoolvoorbeeld van juniper-driven gin, zonder poespas. I love it.

GIN & TONIC

Ik combineerde deze gin met partjes limoen en zeste van citroen en overgoot hem zachtjes met de Syndrome Velvet tonic. Meer moet dat niet zijn om een klassieke, maar zalige G&T op tafel te toveren.

Erg verfrissend en zomerse cocktail, zonder twijfel. Maar doe mij – nee, vooral uzelf! – een plezier en proef hem puur!

Geproefd door Mark Dermul op 11-05-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)