WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Boek: Wat je als whiskyliefhebber moet weten

MediaGeplaatst door Mark Dermul vr, juni 08, 2018 06:50:15

Wat is whisky? Kan whisky overal in de wereld gemaakt worden? Hoe lees je een whisky-etiket? Hoe lang rijpt whisky? Wat is het verschil tussen bourbon en malt whisky? Deze en nog veel meer vragen worden in dit leuke boek uit 2015 van de hand van de bekende Nederlandse whiskyauteur Hans Offringa beantwoord.

Met 350 wetenswaardigheden geeft hij zeer complete en nuttige informatie over whisky voor zowel de beginnende whiskydrinker als de ervaren liefhebber. Van het productieproces en het proeven van whisky tot het kopen van en beleggen in whisky. Bovendien bevat het een uitgebreid overzicht van distilleerderijen, belangenverenigingen en whiskyorganisaties.

Ik kan me voorstellen dat het voor de doorgewinterde whiskyliefhebber met kennis van zaken weinig nieuws zal opleveren, maar persoonlijk vond ik het vooral een erg leuke manier om die weetjes nog eens allemaal op een rijtje te zien. En het is een goed naslagwerk om snel info te vinden voor, ik zeg zo maar wat, een whisky quiz.

Het boek is ook mooi vormgegeven en staat boordevol foto’s. Ik ben ook wel tuk op die leuke whisky-quotes die om de zoveel pagina’s tevoorschijn komen, zoals William Faulkner’s Civilisation begins with distillation, of Sir Robert Bruce Lockhart’s There are two things a Highlander likes nakes, and the other one is Malt Whisky. Of het bekende Whisky is liquid sunshine van George Bernard Shaw. Ziet u wel? U kende de spreuk wel, maar was vergeten van wie hij afkomstig is.

Zet ‘m op de plank!

Wat je als whiskyliefhebber moet weten
312 pagina’s, Nederlands
Paperback
Hans Offringa
Karakter Uitgevers
ISBN 978-90-452-1023-0
20 EUR  • Reacties(0)