WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Isle of Jura Seven Wood

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul do, juni 07, 2018 06:55:30

Distilleerderij: Isle of Jura
Regio: Schotland (Islands)
Fles: Isle of Jura Seven Wood, OB 2017
Kleur: brons
ABV: 42.0%

Truffelolie

Seven Wood? Serieus? Yup. Voormalige bourbonvaten en volgende Franse wijnwaten: Tronçais, Allier, Jupilles, Les Bertranges, Vosges en Limousin. Ik hou mijn hart eigenlijk een beetje vast… Zal dit goedkomen?

Nou, de neus is alvast veelbelovend. Heerlijke perzik en vers afgereden gras, marsepein en abrikozengebak. Sultanas. Helder met een zoet trekje en zelfs een streepje rook. Prima.

Minder fruitig op smaak dan de neus beloofde, maar mooi rond en kruidig op kaneel en gember. Een toets van geel steenfruit en wat kandijsuiker, perzik en gekonfijte appelsienschillen. Toffee. Het werkt.

De afdronk is net niet lang, maar smaakvol met een zachte zoete toets. Op het sterfbed verschijnt dan plots een zilte noot en iets van… euh… truffelolie! Knap.

Ik was bang dat de vele wijnvaten deze alle kanten zouden laten op gaan, maar dat is niet gebeurd. Integendeel. De smaken zijn goed geïntegreerd en het alcoholpercentage is prima. Leuke, nieuwe Jura.

84/100

Geproefd door Mark Dermul op 25-03-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)