WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Isle of Jura 18 Year Old

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul wo, juni 06, 2018 07:24:13

Distilleerderij: Isle of Jura
Regio: Schotland (Islands)
Fles: Isle of Jura 18 Year Old, OB 2017
Kleur: brons
ABV: 44.0%

Karnemelk

De nieuwe 18-jarige van Jura rijpte op ex-bourbon vaten en werd ‘verrijkt’ (zo staat het toch op het label) met rode wijnvaten. In die optiek verschilt hij natuurlijk grondig van de eerder Jura 18, die op oloroso gerijpt was maar al meer dan een decennium niet meer werd gemaakt.

De neus is mierzoet met een zuurtje. Wat babyadem en rood fruit, zoete boter en karnemelk. Rozijnen, leder, hint van heide. En weet je wat? Het werkt! Dit is weer zo’n neus waarvan je denk: ja of nee…? Een dubbeltje op zijn kant. Maar na meer dan 5 minuten nosen, kwam ik tot de slotsom dat ik dit erg lekker vind.

De body mocht iets meer zijn (net niet waterachtig), maar qua smaak valt hij me erg mee. Zoetzuur met rode bessen, citroenen, bloedappelsien, een mespuntje keukenzout en wat vermolmd hout. Bij de tweede slok krijg ik ook nog wat donker fruit à la dadels en rozijnen. Dit bevalt me erg.

De afdronk is best lang te noemen en charmeert mijn zijn kruidigheid en donker fruit.

Mijn favoriet van de nieuwe core range, zonder enige twijfel. En 75 EUR lijkt me een faire prijs voor deze fles.

84/100

Geproefd door Mark Dermul op 25-03-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)