WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Isle of Jura 12 Year Old

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul di, juni 05, 2018 05:45:24

Distilleerderij: Isle of Jura
Regio: Schotland (Islands)
Fles: Isle of Jura 12 Year Old, OB 2017
Kleur: brons
ABV: 40%

Flets

Van deze gloednieuwe 12-jarige wordt gezegd dat hij de 10-jarige moet doen vergeten. Ik vraag me dan wel af waarom de 10-jarige ook nog in een nieuwe jasje werd gestoken. Hoe dan ook, deze rijpte op bourbon barrels en kreeg een finish in Spaanse Oloroso sherryvaten. De kleur en het ABV zijn alvast identiek.

De neus is meer van ’t zelfde als de 10 Year Old, maar iets zoeter. Wat meer vanille en karamel en appelsien. Maar de minder leuke toetsen tekenen hier ook present, hoor. Gelukkig zijn ze beter gemaskeerd door het zoete. Erg grassig, toch. Langzaam maar zeker krijg ik wat gekonfijt en donker fruit in de mix. Dat is het sherryvat dat het woord neemt. Gelukkig maar, want hij had het nodig.

Ouch, de body is waterachtig. Flets. Echt jammer, maar ik krijg wederom vooral nat karton en appelsienen, een jute zak en modder. Het zilte randje geeft hem nog wat charme, maar echt lekker is dit niet.

De afdronk is middellang, zoet versus zilt, maar het is bitter dat uiteindelijk het laatste woord heeft.

Een hele verbetering tegenover de 10-jarige, maar daarom nog geen lekkere malt. Spijtig.

74/100

Geproefd door Mark Dermul op 25-03-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)