WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciƫren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Isle of Jura 10 Year Old

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul ma, juni 04, 2018 07:12:56

Distilleerderij: Isle of Jura
Regio: Schotland (Islands)
Fles: Isle of Jura 10 Year Old, OB 2017
Kleur: brons
ABV: 40%

Plasticine

Isle of Jura pakt met een volledig vernieuwde range uit: de Journey, 10, 12 en 18 Year Old en de Seven Wood. Deze 10 Year Old bestond natuurlijk al. De samenstelling is dezelfde gebleven: bourbon barrels met een oloroso sherry finish. Oude wijn in nieuwe zakken? Ik herinner me dat de Jura 10 me in het verleden maar weinig kon bekoren.

De neus offreert hooi, plasticine, mest (ik zever niet), citroenen en appelsienen. Flink wat aarde en een zilte toets. Ik ben er eerlijk gezegd nog steeds niet kapot van.

Hij is olieachtig en zoet, maar vertoont onmiddellijk wat nat karton en aarde. Opnieuw een zilt randje. Echt fruitig is deze niet. Ik krijg wat karamel en walnoten. Wordt betrekkelijk bitter.

De finish is medium, droog en bitter.

Ik moet zeggen dat hij er niet beter op wordt met de jaren. Jammer.

71/100

Geproefd door Mark Dermul op 25-03-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)