WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Johnnie Walker Premier

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul di, mei 29, 2018 07:19:02

Bottelaar: Johnnie Walker
Regio: Schotland
Fles: Johnnie Walker Premier
Kleur: brons
ABV: 43%

Rijk & Rokerig

De Johnnie Walker Premier kom je in onze contreien amper tegen. Hij werd in eerste instantie immers voor de Aziatische markt geproduceerd. Hij werd gelanceerd in 1995, ter herdenking van 175 jaar blenderskunst. De bedoeling van Johnnie Walker was om met deze blend, die volgens de verpakking werd samengesteld uit een selectie van de oudste malt en grainwhisky’s, het authentieke karakter van een Scotch uit de 19e eeuw te evoceren. Klinkt mooi, maar smaakt het ook?

Op de neus krijg ik zoete aroma’s, flink wat kruiden, maar ook iets van zwavel en het duurt even voordat helemaal weggetrokken is. Het maakt plaats voor donker fruit, een karrenvracht aan appelsien, zoethout en fudge, maar ook maritieme toetsen als oestersap en zeewier. Rijk en rokerig.

Best romig en een stevige aankomst op de tong. Hij is meteen zowel zoet als zilt tegelijkertijd. Zoet in de vorm van citrus- en donker fruit, zilt als van turf en zeezout. Hij wordt zelfs best brak naar het einde toe, zonder over the top te gaan, wat hem best een complex karakter geeft.

De afdronk is middellang en behoudt het evenwicht tussen zoet en zilt. Op het sterfbed komt daar nog een mooi bittertje aan te pas.

Apart, dat is het minste wat je van deze blend kan zeggen. Of hij in de buurt komt van een 19e eeuwse Scotch zal ik nooit weten, maar lekker is hij alleszins.

81/100

Geproefd door Mark Dermul op 21-05-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)