WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Wolfburn Morven

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul wo, mei 16, 2018 06:30:30

Distilleerderij: Wolfburn
Regio: Schotland (Highlands)
Fles: Wolburn Morven, OB 2017
Kleur: stro
ABV: 46%

Kalk

De Wolfburn Morven is een licht geturfde versie van deze Highlander uit Thurso, die in september 2017 gelanceerd werd. Hij kwam er vooral omdat de small batch Wolfburn No 128 zo’n succes was. Deze Morven is bijgevolg nu onderdeel van de core range van deze in noordelijke distilleerderij. Morven is overigens de hoogste berg in het graafschap Caithness, waarin Thurso gelegen is. De whisky is wel erg bleekjes.

De neus is verrassend zacht (zeker na de No 128) en geeft behalve een licht streepje rook wat jonge appels en peren. Best mineralig (kalk!) en duidelijk jong. Dat hoeft geen probleem te zijn, maar deze Wolfburn is toch minder intrigerend op de neus. Een zilt randje brengt ons naar de woeste kust. Gezouten karamel en pijnboompitten met enkele florale accenten.

Ook op smaak is hij erg fris en doet hij best jong aan. Limoensap met peper, vanille en gebakken appeltjes. Perensiroop. De turf is overduidelijk, maar wat mij betreft on the side, dus niet echt geïntegreerd. Moutsuikers, getoaste eik en opnieuw flink wat florale toetsen, waardoor hij zijn leeftijd absoluut niet kan wegsteken. Hoeft niet, maar dit jong spul proeft ook echt jong.

De afdronk is middellang met flink wat gember. Hij begint licht zoet, gaat dan naar bitter om uiteindelijk met flink wat rook weg te deemsteren.

Morven is oké, maar ook niet meer dan dat (en de No 128 – die als voorloper voor deze release mag gezien worden – is stukken beter). Pakweg 60 EUR.

81/100

Geproefd door Mark Dermul op 13-04-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)