WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Wolfburn No 128

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul di, mei 15, 2018 06:24:55

Distilleerderij: Wolfburn
Regio: Schotland (Highlands)
Fles: Wolburn No 128, OB 2017, 6.000 bts
Kleur: goud
ABV: 46%

Aarde

De Wolfburn No 128 is de eerste zogenaamde ‘small batch’ (hoewel het toch om 6000 flessen gaat). De benaming verwijst naar de plek waar de kleine 100-litervaten van Woodford Reserve lagen te rijpen, nl. warehouse 1, stow 28. De vaten werden met licht geturfde (10ppm) spirit afgevuld en te slepen gelegd in 2014. De whisky is niet gekleurd en niet koelgefiltered, maar wel versneden naar een drinksterkte van 46%.

Oh, deze neus is wel erg lekker. Fris en monter met flink wat vanille, ontbijtkoeken en een licht streepje rook. Daaronder een hint van pijptabak, limoensap, jonge appeltjes en heidebloemen. Dit is best aangenaam en een flinke step up van de Aurora die ik eerder probeerde.

Hij is heerlijk olieachtig en vertoont flink wat aardse tonen, gevolgd door citroentaart, honing, allerlei grassen en gedroogde abrikozen. Anijszaad? Vooral de aarde is hier dominant, maar erg charmant. Het geeft hem een maturiteit die zijn jonge leeftijd maskeert. Knap.

In de lange finish is het overduidelijk dat dit geturfde malt betreft – ondanks slechts 10ppm – waardoor het fruit dat zich nog wil manifesteren het wat moeilijk heeft. Maar roze pompelmoes en limoen zijn onmiskenbaar. Best kruidig, ook.

Indrukwekkende release, moet ik zeggen, wetende hoe jong dit beestje eigenlijk is. Aanrader. Eigenlijk is dit de voorloper van de Wolfburn Morven.

85/100

Geproefd door Mark Dermul op 13-04-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)