WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Bladnoch 8 Year Old 2009 CaskAid

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul zo, mei 13, 2018 09:19:35

Distilleerderij: Bladnoch
Regio: Schotland (Lowlands)
Fles: Bladnoch 8 Year Old 2009/2017 CaskAid, Barrel 7/2009, 42 bts
Kleur: oud goud
ABV: 58.1%

Ranzig Zout

CaskAid is een vzw die mooie single casks uitzoekt, bottelt en de opbrengst aan goeie doelen schenkt. Whisky drinken ten voordele van een goed doel? Beste excuus ooit! Eén van hun bottelingen is deze jonge Bladnoch, uit 2009, waarvan ze amper 54 flesjes op de markt brachten.

Verdorie, het is weer van dattum! Ik krijg dezelfde noten van babykots op de neus, die ik ook bij de nieuwe officiële releases had! Gaat richting plasticine en rotte eieren. Sorry, maar zelfs de grote invloed van het bourbonvat kan dit niet tegengaan. Ja, er zit citrus in, zelfs wat kokosnoot, maar stopverf en rubber nemen het heft in handen en dat staat me echt niet aan. Het duurt zeker een minuut of vijf voor dat de off-notes vervlogen zijn en er wat vanille en moutsuikers doorkomen. Uiteindelijk lijkt het na een minuut of tien nog het meest op citroensap op steroïden. Maar de gymschoentjes zijn nooit veraf.

Hij komt fameus pikant binnen, maar is wel mooi romig. Opnieuw dat ranzige randje, dat plots erg, erg, erg zilt wordt. Dit is plots een mix van Caol Ila en Ledaig in plaats van Bladnoch. Wat is hier aan de gang? Het lijkt wel alsof het oestersap geworden is. Weg zijn de zoete noten. Deze is brak, maar… potvolkoffie, hij wordt lekker! Dat kan niet. Dat kan niet!! Toch? Alsof het een mix van zoete en zoute boter is, met wat citroensap erdoorheen. Vanille wordt groots. En witte peper niet vergeten.

De afdronk is lang, zoet, zilt en bitter tegelijkertijd. Wat een gekkenhuis is dit! Droog op het sterfbed.

Deze malt is zo zot als een deur. Stinken op de neus, razend brak op smaak en een drogende finish. Maar wel erg grappig en daarom scoort deze beter dan de officiële Bladnoch, ondanks de off-notes op de neus.

81/100

Geproefd door Mark Dermul op 24-03-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)