WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Koval Single Barrel Four Grain

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul di, mei 08, 2018 06:55:27

Distilleerderij: Koval Distillery
Regio: USA
Fles: Koval Single Barrel Four Grain, 500ml
Kleur: koper
ABV: 47%

Toastenbrood

De Koval Distillery, opgericht in Chicago in 2008 door een echtpaar met Oostenrijkse roots, noemt zichzelf een organische distilleerderij, want hun graan komt van boerderijen uit de Midwest en is 100% biologisch. Alles van korrel tot borrel gebeurt ter plekke. Naast andere spirits als vodka, gin en brandy, hebben ze ondertussen een aantal whiskies op de markt. Dit is hun Four Grain, verwijzend naar de vier granen die gebruikt werd voor de productie: gemoute gerst, rogge, tarwe en haver. De whisky wordt gerijpt in zwaar geblakerde eik uit Minnesota.

Hola! Deze neus is erg apart. Bijzonder fruitig en zoet op bananencake, chocolade, vers geboend leder, een toastenbrood dat nog niet in de toaster gegaan is. Verrassend romig, maar tegelijkertijd erg droog. Flink wat woodsmoke en zelfs iets van assen. Erg mooi, toch.

De body mocht net iets meer zijn, maar qua smaak is dit een klein bommetje. Peperkoek, kardemom, gember, kaneel en een flinke dosis nootmuskaat gaan het citrusfruit vooraf. Geen spoor meer van de banaan, maar des te meer appelsienen. Wat kinine. Het hout begint stilaan van zich te laten spreken.

De finish is erg lang en erg kruidig, bijna pikant.

Voor zo’n jonge distilleerderij te zijn – met bijgevolg noodzakelijkerwijs jong spul – brengen ze toch zeer mooie producten op de markt. Koval is er eentje om in het oog te houden.

84/100

Geproefd door Mark Dermul op 18-03-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)