WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Koval Single Barrel Millet

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul ma, mei 07, 2018 07:15:06

Distilleerderij: Koval Distillery
Regio: USA
Fles: Koval Single Barrel Millet, 500ml
Kleur: koper
ABV: 40%

Aijszaad

De Koval Distillery, opgericht in Chicago in 2008 door een echtpaar met Oostenrijkse roots, noemt zichzelf een organische distilleerderij, want hun graan komt van boerderijen uit de Midwest en is 100% biologisch. Alles van korrel tot borrel gebeurt ter plekke. Naast andere spirits als vodka, gin en brandy, hebben ze ondertussen een aantal whiskies op de markt. Dit is hun Millet, genaamd naar de graansoort die hiervoor werd gebruikt, die vooral in Azië (en met name Nepal) gebruikt wordt om drank van te stoken.

Deze leunt erg nauw aan bij de roggewhiskey van Koval, maar is iets herbaler, als u begrijpt wat ik bedoel. Weinig fruit, maar des te meer kruiden in de vorm van tijm, anijszaad, gember en flink wat menthol. Peperkoek. Amandelspijs. Lekker fris, desondanks.

Hij is mooi olieachtig en offreert naast de flinke kruidigheid ook wat gebakken appels besprenkeld met een flinke snuif kaneel, bloedappelsien en bosbessen. Evolueert naar een compote. Ahornsiroop wordt groot en maakt hem plots erg zoet.

De afdronk is eerder kort, maar wel zoet en kruidig. Kaneel op het sterfbed.

Deze vind ik ook best een aangename verrassing, hoor. Beter dan de rogge. Maar de bourbon blijft toch mijn favoriet.

83/100

Geproefd door Mark Dermul op 18-03-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)