WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Glenburgie 21 Year Old 1995 Signatory for The Nectar

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul zo, april 15, 2018 09:40:25

Distilleerderij: Glenburgie
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Glenburgie 21 Year Old 1991/2016 Signatory UCF Cask Strength for The Nectar, Hogshead #6503, 204 bts
Kleur: oud goud
ABV: 53.6%

Hemels

Hier is er nog zo eentje die gekozen werd door – en gebotteld voor de 10e verjaardag van – de Belgisch importeur The Nectar. Deze Glenburgie – de zogenaamde fingerprint malt van de bekende blend Ballantine’s – komt uit de warehouses van Signatory nabij Pitlochry, en werd op vatsterkte gebotteld.

De neus start betrekkelijk gesloten, maar wees geduldig. Hij is het waard. Enkele minuten ademen in het glas en wat handwarmte zorgen er voor dat de neus van deze Glenburgie de tropische kant op gaat. Onrijpe banaan gaat hand in hand met suikerspin, limoen flankeert ananas en vanille omarmt munt. Herfstbladeren en wilde bloemen. Geparfumeerd, maar dan in de goede zin. Excellent.

Hij is mooi olieachtig, een beetje snoeperig op Turks Fruit en best kruidig. Gedroogde vruchten als abrikozen en passievrucht komen de banaan vervoegen, de herfstbladeren zijn er nog steeds en de kruiden worden luid. De munt houdt hem fris, terwijl het fruit langzaam maar zeker de gekonfijte richting uit gaat. Vruchtenthee. Donkere honing. Ananassnoepjes, gesuikerde appelsienschillen, kiwi. Dit is hemels.

De middellange afdronk zet de kruiden nog eens extra in de verf en laat je mond betrekkelijk droog achter.

Het is nog maar mijn 15e Glenburgie, maar wel één van de beste die ik al proefde. Vooral de neus is, mits het nodige geduld, absoluut hemels. Bedankt voor het sample, Joey!

88/100

Geproefd door Mark Dermul op 18-03-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)