WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Glenburgie 8 Year Old Gordon & Macphail

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul za, april 14, 2018 09:06:21

Distilleerderij: Glenburgie
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Glenburgie 8 Year Old, Gordon & Macphail Distillery Label
Kleur: koper
ABV: 40%

Genietbaar

Glenburgie is niet meteen een naam die veel belletjes doet rinkelen, omdat hij amper als single malt vermarkt wordt door de eigenaars. Die stoken hem vooral voor de blends met Ballantine’s als grootste klant. Eén van de weinige semi-officiële bottelingen is deze 8-jarige van Gordon & Macphail, die ondertussen zelf al niet meer zo makkelijk te vinden is.

De neus is een schoolvoorbeeld van Speyside whisky: zacht, zoet, toegankelijk. Appelsien, heidehoning, fruitig zoet met moutsuikers en iets van gebak. Carré confituur. Mooi, maar niet veeleisend. Niks mis mee, toch?

Hij is betrekkelijk romig en zacht gekruid. Opnieuw flink wat appelsienen en abrikozen, wat nootmuskaat en kaneel, limoensap en amandelnoten. En dan komt daar plots een rokerig kantje opzetten, wat me echt aan turf doet denken. Dit is meer dan woodsmoke. Zou het kunnen? Turf in (oudere) Glenburgie? Goh, waarom niet?

De afdronk is middellang, moutig en zoet met iets van sherry op het sterfbed.

De verwachtingen voor deze oudere botteling waren eerlijk gezegd aan de lage kant, maar dit is een erg genietbare whisky, hoor.

84/100

Geproefd door Mark Dermul op 18-03-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)