WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Caperdonich 23 Year Old 1992 Berry Bros & Rudd

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul vr, april 06, 2018 07:28:10

Distilleerderij: Caperdonich
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Caperdonich 23 Year Old 1992/2015 Berry Bros & Rudd, ‘Old Bond Street’, Cask #121111
Kleur: licht goud
ABV: 51.9%

Kerststol

Enkele jaren geleden bracht Berry Bros & Rudd een aantal single cask bottelingen op de markt onder een klassiek ogend ‘Old Bond Street’ label. Eén daarvan is deze mooie Caperdonich uit 1992 op vatsterkte. Ik kon de hand leggen op een sample op het Whiskyfestival in Gent (dankjewel, Timon).

Oh, prachtige neus! Erg vettig op marsepein en sandwichdeeg, amandelpasta en peperkoek. Kerststol! Zoete koek met rozijnen, ja… dit is erg apart en simpelweg zalig.

De aanzet is erg zoet en zacht gekruid. Veel fruitiger dan op de neus. Een explosie van appels, abrikozen, rozijnen, peren en kruisbessen. Qua kruiden moet ik denken aan kruidnagel en dille. Doe hier alstublieft geen water bij, hij heeft het helemaal niet nodig.

In de lange afdronk komt wat steenfruit naar voor, maar alle aandacht wordt getrokken door de zalige woodsmoke en best heftige kruiden.

Wie had kunnen denken dat Caperdonich ook een kerstdram kon zijn? Absoluut zalige Caperdonich.

87/100

Geproefd door Mark Dermul op 12-03-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)