WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Caol Ila 11 Year Old 2006 Exclusive Malts

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul za, maart 31, 2018 12:26:31

Distilleerderij: Caol Ila
Regio: Schotland (Islay)
Fles: Caol Ila 11 Year Old 2006/2017, Creative Whisky Company, Exclusive Malts, refill hogshead #303020, 317 bts
Kleur: goud
ABV: 52.2%

Klassiek & Klassevol

Als David Stirk met een botteling op de markt komt, ben ik er als de kippen bij. Die kerel weet echt waar hij mee bezig is, als u het mij vraagt. Pareltjes, stuk voor stuk. Zijn Exclusive Malts zijn telkens single casks op vatsterkte. Deze Caol Ila uit 2006 rijpte 11 jaar alvorens op 52.2% in de fles te gaan. Voor een kleine 100 EUR haal je ze in huis.

Hopla! De neus is er meteen knal op. Caol Ila kan toch zo consistent zijn! Flink wat maritieme elementen, omfloerst met citrus en wit fruit, aangevuld met gerookte hesp en makreel. Klassiek en klassevol.

Hij is romig en onmiddellijk erg zoet als van vanille en kristalsuiker, maar dan ontploft de turf op je tong en komen allerhande zilte elementen – zeewier, oesters, stokvis – het karakter van Islay nog eens extra in de verf zetten. Jong, ruw, ongepolijst en oh, zo lekker.

De afdronk is heerlijk lang, verrassend rokerig en zoet.

Coal Ila is mijn favoriete Islay whisky en terwijl ik dit proef, besef ik dat dat nog lang zo zal blijven. Outstanding!

86/100

Geproefd door Mark Dermul op 25-02-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be)  • Reacties(0)