WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Gin: Marks & Spencer Mint & Cucumber Gin

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul za, maart 10, 2018 08:19:00

Distilleerderij: onbekend
Regio: Frankrijk
Fles: Marks & Spencer Mint & Cucumber Gin, 50cl
Kleur: clear
ABV: 37.5%

Munt

De Britse keten Mark’s & Spencer biedt zijn klanten (althans in Groot-Brittannië) een eigen gin aan. Twee zelfs, de Mint & Cucumber en de Pink Grapefruit. Grappig detail: beide gins worden in Frankrijk geproduceerd. Hij komt in flesjes van 50cl en is volgens het label ‘expertly blended by Marks & Spencer’. Ik vraag me af wat daarmee bedoeld wordt… Hoe dan ook, ik wil ‘m uiteraard wel graag proeven.

De neus is betrekkelijk eenvoudig, maar wel lekker fris dankzij de munt die er met kop en schouders bovenuit steekt. Voorts best wat citrus, maar de komkommer heb ik alvast niet geroken. Volledig verstoken van kruidigheid. Eenvoudig, ik zei het al, maar best aangenaam.

Helaas is hij bijna waterachtig op smaak en ook hier zo goed als ongekruid. Een klein bittertje van de jeneverbes, maar voor de rest amper iets van vanille en weinig meer. Erg drinkbaar als je geen uitdaging wenst. Gewoon een zomers drankje.

De finish… welke finish?

Heel eenvoudige en toegankelijke gin, maar dan om gewoon van ‘door te drinken’ als het ware, op een zonnig terras.

GIN & TONIC

Een schijfje limoen en de Fever Tree tonic maken hier een frisse, zomerse cocktail van. Zoetzuur met een bittertje op het einde, zoals ik het graag heb.

Nou, deze is dan vooral om te mixen, zoveel is duidelijk, want als gin op zich stelt hij erg weinig voor. Bedankt, Marc, voor het sample.

Geproefd door Mark Dermul op 25-02-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)