WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Gin: Leyden Premium Botanical Gin

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul vr, maart 09, 2018 07:32:09

Distilleerderij: Cooymans Distillery
Regio: Nederland
Fles: Leyden Premium Botanical Gin
Kleur: clear
ABV: 38%

Snoep

Deze Nederlandse gin is gestookt op basis van neutrale graanalcohol met toevoeging van botanicals uit de botansiche tuin Hortus Botanicus Leiden. Jeneverbes, citroenschil, koriander, vijg, basilicum en enkele bladeren van tropische planten geven hem zijn unieke karakter. Hij wordt in kleine batches in koperen pot stills gestookt. Een fles kost je zo’n 25 tot 35 EUR.

De neus is erg fris, zoet en floraal. Helder is het woord dat ik met deze neus associeer. Rozen, cuberdons, ananas en verse vijgen. Licht tropisch, inderdaad. Maar ook iets van gummi bears of citrussnoepjes. Hoe meer ik er aan ruik, hoe snoeperiger hij wordt.

Ook in de mond is hij erg helder, fris en snoeperig zoet. Lekker romig, trouwens, maar in alle eerlijkheid wat te zoet naar mijn goesting. Te snoeperig. Licht gekruid op kaneel en vanille. Een licht pepertje, ook.

De afdronk is middellang, met de nadruk op de kruiden.

Ik ben niet helemaal overtuigd, omdat deze gin te plakkerig en zoet is om zo van te genieten. Wie weet komt het weer helemaal goed in een frisse G&T.

GIN & TONIC

Een beetje limoenzeste en wat jeneverbesjes gaan in het glas, dat tinkelt van de ijsblokjes. Ik roer mijn 1724 tonic langzaam om en stel vast dat de zomer toch niet helemaal in mijn glas verschijnt. Het snoeperige domineert nog steeds en wordt zelfs aangevuld met een chemische zoetheid als van aspartaam en een bittertje als van aspirine. Nou, daar zat ik niet op te wachten.

Deze gin is not my cuppa. Voor de zoetekauwen onder ons, me dunkt. Met dank aan Marc voor het sample.

Geproefd door Mark Dermul op 25-02-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)