WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Gin: Heeren Gin

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul di, maart 06, 2018 07:29:46

Distilleerderij: Stokerij Van der Schueren
Regio: Aalst, België
Fles: Heeren Gin, 50cl
Kleur: clear

ABV: 44%

Pruimen

De Heeren van Liedekercke is een bekend bierrestaurant in Denderleeuw. Ze hebben heel wat eigen bieren, trouwens, het loont echt de moeite daar eens binnen te springen. Twee van hun bieren – Sodalitas en Heerenbier – hebben ze eind vorig jaar afgestookt tot de Heeren Gin, samen met rozemarijn, tijm, koriander, citroenmelisse, kardemom en zwarte peper. Hij komt in een zwaar geblokt flesje van 50cl en is gebotteld op 44%. Hij werd op 5 december 2016 officieel gelanceerd.

Op de neus is het alleszins geen klassieke gin, zoveel is onmiddellijk duidelijk. Ik heb eerder toetsen van donker fruit zoals pruimen en dadels, flink wat zoethout en iets van gember, maar hij is volledig verstoken van citrusfruit. Dat gezegd zijnde ruikt hij weel heerlijk en ben ik onder de indruk van de gelaagdheid van deze gin, hoewel ik er toch een kwartier mee bezig ben geweest. Wees dus geduldig als u deze gin aan de neus zet. It grows on you.

Hij is lekker romig en onmiddellijk erg zoet. Opnieuw krijg ik donker fruit, maar nu vertaalt het zich eerder in rozijnen, dadels en gebakken appeltjes. Ja, dit is verrassend lekker (op het label staat ‘gegarandeerd lekker’, de snoevers). Hij doet me ook wat aan viooltjes denken, de purperen snoepjes. Dit is verrassend lekker, eigenlijk.

De afdronk is best lang te noemen, waarbij de kruidigheid het langst blijft handen.

Ik ben aangenaam verrast door deze – eerder atypische – Belgische gin.

GIN & TONIC

Aangezien het een Belgisch gin betreft, ga ik me aan een Belgische tonic houden ook. De Syndrome Velvet vervolledigt mijn G&T (na uiteraard ook flink wat ijs en een beetje zeste van citroen en limoen). Op de neus is deze G&T betrekkelijk bitterzoet, maar op smaak is het erg zomers en fruitig. Pruimen blijven toch het meest in mijn geestesoog verschijnen.

We mogen gerust al een chauvinistisch zijn, toch? Dit is een lekker lokaal product.

Geproefd door Mark Dermul op 24-02-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)