WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Gin: Wagging Finger

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul za, maart 03, 2018 08:51:56

Distilleerderij: Wagging Finger
Regio: Nederland
Fles: Wagging Finger
Kleur: clear
ABV: 44%

Napoleon

Erik Molenaar, de man achter de Wagging Finger Distillery, bracht in de afgelopen twee jaar drie gins uit die als ‘Excercise’ werden bestempeld, waarbij hij telkens wat aan het recept werkte. Finetunen, zeg maar, rekening houdend met de feedback die hij van klanten kreeg. Na de rode, paarse en groene dop is het nu de beurt aan zijn finale, definitieve Wagging Finger gin met – hoe kan het ook anders – oranje dop (even de American Oak en Quercus Rubra Fino met zwarte dop buiten beschouwing gelaten). Wie mijn tasting notes gelezen heeft, weet dat ik ze in volgorde van verschijnen steeds beter begon te vinden. Zou deze mij dan nog het meest van allemaal bevallen?

De romige neus trakteert je meteen op een mooie combinatie van citrustoetsen enerzijds en jeneverbes en koriander anderzijds. Mooie aardse tonen als van plantenwortels geven hem een diepgang die ik eerder enkel in Excercise 3 ontwaarde. Na verloop van tijd offreert hij een mooi snoeperig kantje. Top.

Hola! Heerlijk romig met flink wat citrus en kaneel, een grootse snoeperigheid met een bitter randje. Napoleon-snoepjes! Een zachte peperig kantje. Pittig, groots en erg lekker.

De afdronk is ronduit geweldig. Het begint allemaal fris en zoet, maar de jeneverbes drukt dan plots zijn stempel en doet hem een licht bittere dood sterven, precies zoals het hoort.

Ge-wel-dig! Meneer Molenaar, petje af! En in alle eerlijkheid… ik vond je eerste gin al geweldig, maar het ging steeds bergop en deze is terecht het summum van uw Wagging Finger Gin (hoewel ik moet bekennen dat de vatgerijpte mij nog meer in vervoering brengen).

GIN & TONIC

Hier moet niet te veel poespas verkocht worden, want deze gin is op zich al zo lekker dat hij geen garnituur vereist. Dus… we houden het simpel. Een schijfje citroen en een frisse Thomas Henry tonic. De zomer kan beginnen, wat mij betreft.

Gelukkig heeft Erik al laten weten dat hij – nu hij zijn definitieve Wagging Finger Gin heeft – niet stopt met experimenteren. En da’s maar goed ook, want ik wil hier graag veel meer van proeven!

Geproefd door Mark Dermul op 24-02-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)