WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Macallan Reflexion

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul di, februari 27, 2018 07:15:59

Distilleerderij: Macallan
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Macallan Reflexion
Kleur: brons
ABV: 43%

Reflecteren

De Macallan Reflexion is wellicht de duurste Macallan die ik zelf al aan de lippen heb gezet. Hij zit in de prachtige 'Decanter'-verzameling en draagt een prijskaartje van zo'n slordige 1.000 EUR. De whisky draagt wederom geen leeftijdsaanduiding, komt in een prachtige fles en inventieve presentatiedoos en werd 100% gerijpt op first-fill sherryvaten van zowel Amerikaanse als Europese eik.

Op de neus begint hij mierzoet op honing en donker fruit. Pruimen, rozijnen, dadels. Iets van karamel. En flink wat appelsien. Maar compleet verstoken van kruidigheid, waardoor dit een erg zachte en erg toegankelijke neus is. Misschien zelfs een beetje te gemakkelijk, als u begrijpt wat ik bedoel.

De body is prima en nu is er toch een mooie kruidigheid van nootmuskaat, kaneel en kruidnagel. Het fruit is exact hetzelfde als op de neus, maar wel met appelsienen (zeste incluis) op kop. Wat zoethout naar het einde toe. Maar het blijft allemaal betrekkelijk eenvoudig.

De afdronk mocht iets langer zijn, wat mij betreft. Nog steeds veel appelsien. Doet wat denken aan espresso met chocoladeschaafsel.

Mooie, zij het ietwat eenvouige Macallan, maar komt niet in de buurt van de ‘Edition’-reeks, die maar een tiende kost van dit kleinood. De prijs reflecteert de kwaliteit niet (ziet u wat ik daar deed?)!

84/100

Geproefd door Mark Dermul op 04-02-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)