WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Glenlivet 10 Year Old 1997 Signatory UCF for The Nectar

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul wo, februari 14, 2018 08:05:11

Distilleerderij: Glenlivet
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Glenlivet 10 Year Old 1997/2017, Signatory Vintage UCF, First Fill Sherry Hogshead #900181 for The Nectar
Kleur: brons
ABV: 46%

First Fill

Dit first fill sherry hogshead van Glenlivet werd door Signatory gebotteld voor The Nectar uit Zolder en heeft een prachtige bronzen kleur. Het was voor mij één van de hoogtepunten van Spirits in the Sky afgelopen november in Brussel.

Donkerzoete neus met de nadruk op de herbale kant. Denk maar aan kamfer, eucalyptus en zelfs een toefje rubber (zonder te storen). Het fruit is donker, zowel vers als droog. Denk vijgen, dadels en pruimen. Ook en beetje kersen en misschien zelfs een bosbes. Bruine suiker en chocolade. Kruidnagel en een mespuntje kaneel. Lekker.

Goeie body. Meteen gepeperd waardoor hij je mond onmiddellijk verwarmt. Onmiddellijk is de sherryinvloed erg duidelijk om niet te zeggen groots. Zoet op donker fruit met flink wat kruiden als kruidnagel, kaneel en een zwart peperbolletje. Het fruit is nu eerder kersen dan bessen, eerder vijgen dan dadels. Maar het geheel blijft donkerzoet met een hint van ahornsiroop en kandijsuiker. Iets van gezoete espresso en een bittertje van het hout dat het geheel een mooie balans geeft.

De afdronk wordt nog een tikkeltje bitterder, maar dat is natuurlijk het first fill sherryvat dat spreekt.

Erg mooie Glenlivet die profiteert van een erg actief sherryvat. Nog te krijgen voor zo'n 55 à 60 EUR. Aanrader!

85/100

Geproefd door Mark Dermul op 26-12-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)