WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Glenlivet 12 Year Old

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul di, februari 13, 2018 07:34:31

Distilleerderij: Glenlivet
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Glenlivet 12 Year Old, OB 2017
Kleur: vol goud
ABV: 40%

Foutloos

The Glenlivet 12 was een van de allereerste malts die ik ooit proefde. Het is tevens één van 's werelds best verkopende malts, die Glenfiddich met de regelmaat van de klok naar de kroon steekt. Het is een erg betaalbare en zeer toegankelijke malt die vaak - en terecht - als entry level­ wordt gezien.

De neus is erg fruitig en geparfumeerd. Naast Granny Smith appels en peren krijg ik flink wat perzik en een fleurig boeketje heidebloemen. Honing en wat Heel erg toegankelijk en braaf, maar wel compleet foutloos.

De body is best aangenaam rond. Opnieuw wit fruit en abrikozen met honing. In die optiek geen enkele verrassing, maar als een malt zo zacht en toegankelijk is, stoort dat niet bepaald. Foutloos, ik zei het al.

De afdronk is aan de korte kant en start zijdezacht, maar wordt dan licht drogend op gebakken appels, vanille en iets van gras.

Verre van de meest indrukkwekkende Glenlivet, maar een mooie, betaalbare daily dram, die zeker in de lente mooi tot zijn recht kan komen. Bedankt, Pat.

82/100

Geproefd door Mark Dermul op 26-12-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)