WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Gouden Carolus Pure Taste Oloroso Cask

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul ma, februari 12, 2018 07:17:16

Distilleerderij: Stokerij De Molenberg
Regio: België
Fles: Gouden Carolus Pure Taste Oloroso Cask, OB 2017, 200ml
Kleur: amber
ABV: 50%

Niet De Moeite Waard

De derde en laatste distillery exclusive van Gouden Carolus' Pure Taste, die exclusief in het bezoekerscentrum van Stokerij De Molenberg wordt verkocht, is er eentje van 36 maanden op een oloroso vat. De reeks bestaat uit drie flesjes van 200ml, telkens op een ander type vat gerijpt: Bourbon, Oloroso of Het Anker. Als laatste proeven we dus de Oloroso, gebotteld op 50%, net als zijn broertjes. De kleur is alvast identiek aan de botteling op het Anker Cask.

De neus is zoet en romig, maar kan zijn jonge leeftijd niet wegsteken (hoeft ook niet). Ik ruik de gerst en de gist, maar van het sherryvat bijna niets. Er zit een tikkeltje fruit in - van de gele en oranje variëteit - maar dat wordt overstemt door iets van geitenkaas en stalgeur. Niet de meest aangename geur, moet ik bekennen.

De body is bijna romig, dus wat dat betreft geen probleem. Hij is ook best kruidig. Opnieuw: geen probleem. Maar de smaak valt me tegen. Ik moet wat bekken trekken. Hij wil wel zoet worden op iets wat op abrikozen en sultanas lijkt, maar wordt betrekkelijk snel wat zuur en vooral erg bitter. Tegenvaller.

In de afdronk, die betrekkelijk lang is, komt dat bittere nog eens extra naar voor, wat me niet bepaald blij maakt.

Ik had eerlijk gezegd iets hogere verwachtingen van deze oloroso-gerijpte Belg. Spijtig. Hij is ongepolijst en uit balans, bitterzoet en... tja, de moeite niet waard.

77/100

Geproefd door Mark Dermul op 15-10-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)