WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Gouden Carolus Pure Taste Anker Cask

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul zo, februari 11, 2018 07:47:26

Distilleerderij: Stokerij De Molenberg
Regio: België
Fles: Gouden Carolus Pure Taste, OB 2016, Het Anker cask, 200ml
Kleur: amber
ABV: 50%

Zacht en Volmondig

De Gouden Carolus Pure Taste is een reeks van jonge single malts die exclusief in het bezoekerscentrum van Stokerij De Molenberg wordt aangeboden. Het zijn flesjes van 200ml, telkens op een ander type vat gerijpt: Bourbon, Oloroso of Het Anker. Als tweede proeven we de malt die na 36 maanden rijping op een Anker cask gebotteld werd op 50%. Het Anker Cask is een vat van Amerikaanse eik, dat door de kuiper van de brouwerij Het Anker werd gemaakt. Wat het verschil is met het bourbonvat is mij niet meteen duidelijk, maar proeven zal daar misschien verandering in brengen.

De neus is enerzijds aan de zoet kant - met appels, honing, abrikozen en een hint van rood fruit - maar vertoont anderzijds ook een houterig kantje. Dat gezegd zijnde zit er geen enkele offnote in, dus geen zorgen. Integendeel, de aroma's lijken mooi geïntegreerd en zorgen voor een aangename neus.

De body is licht olieachtig en mooi mondvullend. Hij is zacht in aanzet en meteen lekker zoet. Blind zou ik aan een sherryvat denken. Abrikozen, amandelen, honing, zoethout, kalisse en een hint van gebak. Lekker kruidig op nootmuskaat en zwarte peper. Dit valt mij best mee.

De afdronk is middellang om meer van hetzelfde.

Nou, dit is een aangename verrassing. 'Zacht en volmondig' staat er op het bijhorende kaartje. Dat is absoluut het geval. Deze vind ik al de moeite waard.

82/100

Geproefd door Mark Dermul op 15-10-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)