WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Gouden Carolus Pure Taste Bourbon Cask

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul za, februari 10, 2018 07:00:20

Distilleerderij: Stokerij De Molenberg
Regio: België
Fles: Gouden Carolus Pure Taste Bourbon Cask, OB 2016, 200ml
Kleur: stro
ABV: 50%

Te Vroeg

Ik ben even chauvinistisch als eender welke Belg, maar van de Gouden Carolus whisky ben ik tot op heden nog nooit echt onder de indruk geweest. Maar misschien komt daar wel verandering in met de reeks Pure Taste, die exclusief in het bezoekerscentrum van Stokerij De Molenberg wordt aangeboden. Het zijn drie flesjes van 200ml, telkens op een ander type vat gerijpt: Bourbon, Het Anker of Oloroso. We proberen eerst de Bourbon, gebotteld na 36 maanden rijping op 50%.

Het is op de neus meteen duidelijk dat dit een erg jong distillaat is. Ontbijtgranen met appels, moutsuikers, een hint van kokosnoot en vanille.

De body is prima, maar de smaak is maar heel gewoontjes, moet ik zeggen. Appels, kokos, graankoekjes en flink wat zwarte peper.

De afdronk ik kort en verraadt de jonge leeftijd van deze malt met zijn appels en vooral peren op het sterfbed.

Ik ben er van overtuigd dat Gouden Carolus single malt op termijn een heel mooi product kan worden, maar nu is het nog te vroeg. Dat gezegd zijnde heeft deze whisky geen enkele offnote, dus dat is ook al mooi meegenomen.

78/100

Geproefd door Mark Dermul op 15-10-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)