WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Likeur: Amarula

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul wo, januari 31, 2018 06:29:54

Bottelaar: Southern Liqueur Co
Regio: Zuid-Afrika
Fles: Amarula cream liqueur
Kleur: beige
ABV: 17%

Citroenijs

Eén van mijn medewerkers is een verwoed Afrika-liefhebber en ze brengt steevast haar jaarlijks een vakantie door op het machtige continent. Vorige zomer kwam ze weer met een fles Amarula, die in Phalaborwa (Zuid-Afrika) - aan de rand van het bekende Kurgerpark - wordt gemaakt (hoewel hij ook bij ons makkelijk te krijgen is). Het is een roomlikeur die gemaakt wordt van een Marula-distillaat verrijkt met verse room. De Marula is een boom waarvan de olifanten zich erg graag van de bessen bedienen. Daarom wordt hij soms ook de olifantenboom genoemd. Dat de olifant gekozen werd als logo op het label hoeft dan ook niet te verbazen. Het distillaat rijpt twee jaar op kleine Franse eiken vaten, alvorens de room wordt toegevoegd. Hij verscheen voor het eerst op de markt in september 1989.

De neus is verrassend fris op citrustoetsen en niet zo vettig als de meeste roomlikeuren. Daarnaast zijn de klassieke toetsen van chocolade en karamel natuurlijk nooit ver weg. Ook flink wat vanille en een hint van koffie.

In de mond is hij romig (note to self: no shit, Sherlock!) maar toch fris. Opnieuw ben ik aangenaam verrast door de sprankelende citrus. Doet wat denken aan citroenijs met chocoladesaus.

Geen sprake van een finish bij dit drankje.

Anders door zijn zoet-frisse citrus, wat ik wel leuk vind. Dit gaat lekker bij de koffie of bij het dessert (of zelfs op een bolletje roomijs), maar ik kan me ook voorstellen dat je hier prima cocktails mee kan maken. Een fles kost zo rond de 20 EUR. Bedankt, Miranda!

Geproefd door Mark Dermul op 14-01-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)