WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Glen Mhor 22 Year Old 1979 Rare Malts Selection

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul vr, januari 26, 2018 08:40:04

Distilleerderij: Glen Mhor
Regio: Schotland (Highlands)
Fles: Glen Mhor 22 Year Old 1979/2001 Rare Malts Selection
Kleur: goud
ABV: 61.0%

Modder & Roest

Van de Glen Mhor distilleerderij is vandaag de dag geen spoor meer te vinden. Nadat ze werd gesloten in 1983, moest ze vijf jaar later al plaats maken voor shopping center. Behoudens deze Rare Malts uit 2001 zijn er geen officiële bottelingen van Glen Mhor te vinden. Ik proefde eerder dan ook slechts 5 onafhankelijke bottelingen met sterk uiteenlopende resultaten.

Hola, dit is lekker en apart! De neus is herbaal (heide, gras) en floraal (narcissen, netels) met flink wat fruit. Denk kweepeer, groene pruimen, onrijpe banaan, appelsien en limoen. Een streepje rokerigheid van de getoaste eik, dieselwalm, modder en roest! Dit is leuk, hoor.

Op de tong is hij best krachtig, maar dat hoeft niet te verbazen met zo'n alcoholpercentage. Opnieuw flink floraal (denk rozenwater) en fruitig op ananas, appelsien en pruimpjes. Het hout laat zich niet onbetuigd en levert een mooie bitterheid af, zonder over the top te gaan. Vanille, gember, zoethout... maar dat waxy kantje - denk kaarsvet - geeft hem toch een mooi karakter en complexiteit.

De afdronk is zoet en drogend tegelijkertijd en duurt een eeuwigheid! Op het sterfbed krijg ik nog een onverwachte zilte opstoot.

Wat een leuke, complexe Glen Mhor. En erg, erg lekker! Hoera! Met grote dank aan Chris Lauriers voor het sample!

86/100

Geproefd door Mark Dermul op 17-12-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).



  • Reacties(0)