WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Finlaggan Port Finish

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul do, januari 11, 2018 07:27:37

Bottelaar: The Vintage Malt Whisky Company
Regio: Schotland (Islay)
Fles: Finlaggan Port Finish
Kleur: amber
ABV: 46%

Winnaar

De Sherry Finish van Finlaggan vond ik behoorlijk lekker. Da's meteen reden genoeg om ook de Port Finish eens te proberen, me dunkt.

De neus vertoont flink wat aarde, grapefruit, gelakt spek en rabarber. Een hint van puree. Hij komt eerlijk gezegd, qua neus, erg mooi over en doet me in alle eerlijkheid wat aan Laphroaig denken, terwijl de meeste mensen bij Finlaggan toch aan Lagavulin denken. De aroma's zijn mooi geïntegreerd, als u begrijpt wat ik bedoel. Prima neus!

Hij is mooi olieachtig, lichtjes pikant en betrekkelijk zilt. Na die eerste kruidige, zoute opstoot komt het rode fruit weer in vol ornaat aan bod. Rabarber, maar ook aardbei en zelfs lychee. Roet en assen verschijnen. Wat een meevaller, zeg. Maar, euh, nu denk ik toch dat het Lagavulin is... Sorry...

De finish is middellang, zoet, rokerig en sterft een zilte dood.

Erg mooie Finlaggan wat mij betreft. Prijs-kwaliteit is dit een winnaar.

85/100

Geproefd door Mark Dermul op 13-12-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)