WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciƫren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Big Peat 2015

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul wo, januari 10, 2018 07:23:42

Bottelaar: Douglas Laing
Regio: Schotland (Islay)
Fles: Big Peat 2015
Kleur: witte wijn
ABV: 46%

Easy Peat

Big Peat is razend populair, iets waar Douglas Laing handig op inspeelt met een heleboel 'limited releases' zoals de Belgian Edition, London Edition, Edinburgh Edition, Swiss Edition, Hungary Edition en ga zo maar door. Ik kan me eerlijk gezegd moeilijk voorstellen dat er - behalve de labels - iets aan de samenstelling zou gewijzigd zijn, maar dit terzijde. Ik hou het bij de goeie ouwe 'gewone' release, die altijd verkrijgbaar is.

Hij is erg zoet op de neus - denk vanille en gele appels - met een beetje gerookt spek en wat zeezout. Een lichte medicinale toets en iets van koeienstal doen hun intrede. Maar het geheel blijft erg zacht.

Met de body is niks mis - mooi vol en rond - en op smaak is het nu wel degelijk een turfbom. Flink pikant en rokerig. Iets wat me aan stokvis en pas gegoten asfalt doet denken. Kappertjes en oestersap. Het witte fruit heeft moeite hier doorheen te prikken. Er komt wat citrus opzetten. Hij doet wel betrekkelijk jong aan, moet ik zeggen.

De afdronk is middellang en kruidig met was assen op het sterfbed.

Leuke Islay blend aan een betaalbare prijs, die betrekkelijk makkelijk naar binnen kapt. Hij is iets beter dan ik me kan herinneren van enkele jaren geleden.

83/100

Geproefd door Mark Dermul op 13-12-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)