WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciƫren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Arran 21 Year Old 1996 The Nectar of the Daily Drams

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul do, november 30, 2017 07:21:06

Distilleerderij: Isle of Arran
Regio: Schotland (Islands)
Fles: Arran 21 Year Old 1996/2017, The Nectar of the Daily Drams
Kleur: mahonie
ABV: 51.7%

Sexy

The Nectar presenteerde dit single cask Arran uit 1996 op het meest recente festival van Spirits in the Sky, afgelopen november. Die wilde ik natuurlijk maar wat graag proberen, zeker na de geweldige Arran 1996 die ik en Manny zelf bottelden. Deze is echter duidelijk van een sherryvat afkomstig, zo donker! Ik krijg er het water van in de mond.

Zalig zoete en romige, maar ook erg rijke neus op butterscotch, banaan, perzik, kokos, mirabellen en dadels. Ik denk dat het woord succulent hier het best toepasbaar is. Heel aromatisch en rond, een ware fruitbom. Ik ben al onmiddellijk in de ban.

Geweldige body. Fruitig, kruidig, romig, hij heeft het allemaal. Donkerzoet op dadels en abrikozengebak, aangevuld met hints van kokos en iets van munt, maar ook bruine suiker, espresso, kersen... Gember, zoethout, zwarte peper, nootmuskaat. De balans is quasi perfect. Man, wat een zalige whisky is me dat!

De afdronk is erg lang, kruidig, maar vooral zalig zoet.

Ik geef het niet graag toe, maar dit is echt wel de lekkerste Arran die ik ooit al geproefd hebt. Aanrader.

88/100

Geproefd door Mark Dermul op 12-11-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)