WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciƫren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Arran 19 Year Old 1997 Douglas Laing Old Particular

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul wo, november 29, 2017 07:20:05

Distilleerderij: Isle of Arran
Regio: Schotland (Islands)
Fles: Arran 19 Year Old 1997/2016 Douglas Laing Old Particular, refill hogshead DL#11089, 286 bts
Kleur: goud
ABV: 51.5%

Muesli

Op een whiskyfestival zag ik deze Arran staan uit 1997. Jan Beckers - de ambassadeur van Douglas Laing - beval me deze aan, dus liet ik met veel plezier mijn sample flesje vullen. Vandaag is het tijd om deze uit de vloeibare bibliotheek te halen en aan de lippen te zetten. Gedistilleerd in 1997 en op 19-jarige leeftijd, versneden naar 51.5%, gebotteld in hun Old Particular reeks.

De neus houdt het midden tussen fruitig en granig. Ik heb enerzijds flink wat appels en peren, anderzijds de korst van wit brood. Daarnaast een hint van marsepein. Amper kruiden, behoudens wat kamfer. Zacht en toegankelijk. Doet wat aan muesli denken.

Heerlijke romige body, dat wel. Bitterzoet op wit fruit en roze pompelmoes, zesty en nu toch licht gekruid. Denk witte peper, kamfer en wat zoethout. Gember ook. Best mooi.

De afdronk kan je gerust lang noemen, op meer van hetzelfde, maar wel licht drogend naar het einde toe.

Leuke Arran, zonder meer.

84/100

Geproefd door Mark Dermul op 02-09-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)