WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Arran 10 Year Old

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul ma, november 27, 2017 07:15:09

Distilleerderij: Isle of Arran
Regio: Schotland (Islands)
Fles: Arran 10 Year Old, OB 2014
Kleur: goud
ABV: 46%

Te Sterk, Te Licht

De 10 Year Old maakt al erg lang deel uit van de standaardrange van Arran en ik had al eens het geluk (nou, ja) van hem te proeven. Toen vond ik 'm oké. Eens benieuwd wat deze release uit 2014 voor me doet.

De neus is moutig en zoet met vooral citrus en duidelijke hints van vers houtschaafsel. Nogal scherp, in alle eerlijkheid. Na enkele ogenblikken kalmeert hij wat en offreert hij hints van appel, meloen en zachte toffee en... euh... slagroom.

Hij zet meteen erg kruidig aan. Hij brandt zelfs bij de eerste slok. Meteen flink wat kruiden van het hout en een prikkel van de alcohol. Het is pas bij de tweede sip dat het fruit erdoorheen geraakt. Denk banaan, meloen, kokos en wat citrusfruit. Groene thee. Wordt licht bitter.

De afdronk is middellang, blijft kruidig en offreert nog even wat fruitigheid om te sterven op vanille en wat limoen.

Jonge malt die nog wat lijdt onder de invloed van te actief hout, me dunkt. Als aperitief net iets te sterk, maar te licht als after-dinner-dram. Oké, maar niet meer dan dat.

80/100

Geproefd door Mark Dermul op 02-09-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)