WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Littlemill 20 Year Old 1992 Archives

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul wo, november 08, 2017 07:13:59

Distilleerderij: Littlemill
Regio: Schotland (Lowlands)
Fles: Littlemill 20 Year Old 1992/2012 Archives Anniversary Release, bourbon hogshead #44, 339 bts
Kleur: stro
ABV: 54,8%

Legendarisch Lekker

Ah, Littlemill, altijd leuk. Het is één van de weinige distilleerderijen waarvan je zeker kan zijn dat je flessen sowieso in waarde gaan stijgen. Het is een distilleerderij waarvan nog stocks gebotteld worden, maar die zo snel verkopen dat je online moet zijn als ze aangeboden worden, want anders ben je sowieso te laat. De tweedehandsmarkt is booming, wat Littlemill betreft. Neem nu deze botteling van het Nederlandse Archives. In een wip en een gauw uitverkocht. Ik mag al blij zijn dat ik nog een sample te pakken heb gekregen.

Oh, ja! Heerlijk complexe neus op allerhande citrus (vooral pompelmoes en bloedappelsien) en tropische vruchten als meloen, vijg en passievrucht. Waxy zoals we dat kennen van de betere Clynelish. Gras en lampolie op de achtergrond. Iets melkachtigs, waar ik niet meteen de vinger op kan leggen. Heb je al eens een cactus doorgesneden en aan dat sap geroken? Daar heeft het veel van weg. Tijgerbalsem. Dit is geweldig.

Ook op smaak is hij erg complex, hoor. En wederom bijzonder waxy. De citrusvruchten nemen duidelijk het voortouw (roze pompelmoes!), onmiddellijk gevolgd door groene appels, kokosnoot en mangosap. Mooi zesty en kruidig op koriander en zoethout.

De afdronk is erg lang en zesty, maar laat je mond wel helemaal droog achter.

Wow! Deze Littlemill wordt met de L van Legendarisch geschreven. Dankjewel, Manny,wat een zalig spul!

90/100

Geproefd door Mark Dermul op 19-08-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)