WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Littlemill 22 Year Old 1990 Berry's

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul di, november 07, 2017 06:15:56

Distilleerderij: Littlemill
Regio: Schotland (Lowlands)
Fles: Littlemill 22 Year Old 1990/2013, Berry Bros & Rudd, Cask #21
Kleur: zonlicht
ABV: 46%

Oranjebloesem

Onlangs heeft Littlemill een nieuwe officiële 27-jarige op de markt gebracht. Private Cellar Edition werd hij gedoopt en hij komt in een prachtige doos met een miniatuurtje en een stukje vat. Kostprijs: £2.250. En nu mag de pond nog gunstig staan, dat is verdomde duur. Ik doe het voorlopig met een veel minder kostbare uitgave van onafhankelijk bottelaar Berry Brothers.

Op de neus is het zacht en romig op boterkoeken, vanillesuiker en gekonfijte citroenschillen. Hij heeft ook een toefje gember. Oranjebloesem! Dadels en licht geroosterde noten. Zeer aangenaam.

De aanzet is eerder pikant, wat ik niet meteen verwachtte. Vers afgereden gras, eucalyptus en ijzerkruid. Hint van tropische fruit, maar wel op de achtergrond. Gember keert weer en wordt bijgestaan door wat kaneel en een hint van peper. Beetje eik, toch wel - iets te veel naar mijn zin, eigenlijk.

De afdronk is lang en erg kruidig, maar verliest wel betrekkelijk snel zijn fruitige karakter.

Leuke Littlemill, maar niet bepaald een topper. Te weinig fruit en te veel eik.

84/100

Geproefd door Mark Dermul op 19-08-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)