WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Glenkinchie 12 Year Old

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul za, oktober 28, 2017 09:00:50

Distilleerderij: Glenkinchie
Regio: Schotland (Lowlands)
Fles: Glenkinchie 12 Year Old
Kleur: vol goud
ABV: 43%

Reputatie

Het was alweer bijna 8 jaar geleden dat ik nog eens de Glenkinchie 12 aan de lippen had gezet. Dat is wel heel erg lang, maar dat heeft alles te maken met het feit dat deze malt een niet al te sterke reputatie heeft. Maar af en toe eens terug naar de basis kan zeker geen kwaad. Dus... bij deze.

De neus is gerust floraal te noemen. Flink wat grassen en bloemen en ook best granig. Pas na enkele ogenblikken krijg ik ook wat toffee, honing en iets van peren. Limoen komt er langzaam maar zeker bij. Vanille. Iets van noten. Maar helaas weinig meer en het moet gezegd: dit is een erg gewone en niet bepaald interessante neus.

De body valt best mee, maar op smaak is het eerder gewoontjes, net als op de neus. Wat zoet graan (en je proeft het graan als het ware), peer, wat citrusfruit en flink wat eik. Doet ook een beetje aan crème brûlée denken, maar niet van de beste kok. Wordt zelfs licht bitter naar het einde toe.

In de afdronk - die niet bepaald lang is - krijg ik nog wat kruiden, hout en een hint van zilt.

Ja, ik weet alweer waarom het zo lang geleden was dat ik deze nog proefde. Note to self: wacht gerust wat langer dan 8 jaar om deze opnieuw te schenken.

73/100

Geproefd door Mark Dermul op 15-08-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)